Feeds:
Posts
Comments

Yup..sy cekgu skola yg mls pegi skola..mls gile nk bgn pagi2..haish!da la skola tu jaOh..

Smk Aminudin Baki or dyorang pnggil sabkl.. I registered  there as a trainee teacher for my schOol Based Experience (SBE) programme. I dun knoe why I choose dat school at da first place. But neva mind. at least I can still learn a lot from Sekolah Berprestasi Tinggi (err..frankly speaking, I dun really like 2 hear dat..sound snobbish!)

 

Okeh.. I dun mean 2 criticize dat school (my schOol)..yup..but maybe there are few things dat I dun really agree…

First day (pre-visit), I got a very warm welcome from the GPK Hem n da GPK1 n from all the teachers there..except the principal (bcoz she’s not there at that time). But I got the chance to meet that person in the skool during the assembly yesterday (monday).

The ‘lady’ is soooo garang..garang la sesangat..n during her speech, she likes to mention the schOol’s status in front of the student~ “Ini Sekolah elit, sEkolah Berprestasi Tinggi”..

n she keeps telling dat smpai aku pn muak dh.. IF I were a student there, kompem la aku tension dok kne stress mcm 2 je..

Actually I dun really like that kind of thing..schOol is suppose 2 b a fun place for the student 2 enjoy their teens life. They shouldn’t b stressed to get excellent result JUST FOR THE SAKE OF THE SCHOOL’S NAME… i’m not only talking about sab. There r lots of skoOl out there have this kind of attitude 2 their students.

 

Hmm..but that’s my ‘humble’ opinion..sape la aku ni kn.mngajar pn x stat agi..

Tp I can see dat budak2 sab nih pndai2 blake…sjuk ati aku bile sume dok ckp b.i..ade la jgk 2-3 org yg blagak2 x tntu psl (mntang2lah aku ni trainee teacher je kn)..hah! p mampuih la..ingat aku jakun sgt la kalo korang nk blagak ngn skola b’prestasi tinggi tuh..

dhla..pnat mmbebel..lantak la..mak aku kate,biase la tu,skola bdk pndai..ko pn bwt2 la pndai..haha..mak best! 🙂
Advertisements

..:: Please Marry Me! ::..

Say yes, and you’re in for mOre than love, children and a hOme. Better health and longer life are part of the dEal (Oliwenstesin, 2008).

Ha, msti ramai tkejut tgk tjuk post nih!suke la tu kalo ckp pasal kawen..haha..bkn ape, aku rase dlm sem nih, life aku byk d kelilingi dgn isu perkahwinan.. nape ek? owh……baru pasan, taun ni aku da 20 taun la..

erk~ imah..so what?? still young  n energetic tau!;p

Two of my ousemates da get married..kak maya kawen sblm fly 2 overc!hebat tuh..n kak kb kawen tyme kt overc..huhu..cam pelik plak bile ade org umo lbih kurang ngn kite da kawen..so, bile da ade bini org,mcm2 cite psl marriage la dlm umah tu..x psl2 aku pn dok join dgr skali..;p

haha..klaka seyh..aku tgk kak mas tu pn sebok dh nk kawen..cincin kemaen bsaq agi kt tgn..silau aku tgk..erk..n aten  pn dok ckp psl nk tunang je..lalala..;p ha, xlupe gak kt ogy yg dok asyik mntak kt mak dye mao kawen ngn amer!haha:)

my brother, coin, slalu dok dtg kl semate nk dating ngn kak sue n then tkot2 plak nk btau mak..eleh..ingat mak x tau la tu..aritu mak ckp kt aku.. “kang mak pinangkn je  si sue tu,ha,abes crite!”…wah!!aku pn x sngke ayt tuh kua dri mulut mak aku..bukan ape, aku knal sgt mak aku..dulu tyme akk2 n abg aku nk kawen, dye x bgi kawen awl sgt. syarat first, dorang msti da keje dulu..

n she said that to my brother n he’s only 21!waO!so aku pn da bleh kwen la ni..huhu..(oups!xleh,pakwe mude agi~)

tp x leh la..bile pkir2 balek, as a woman, bile kite kawen, hidup & tnggjwb kite will be totally to the husband..ouh..payah tu…blOm puas lgi mnje2 ngn mak abah..ngehehe~

ouch!why i’m doing this??da mmbebel pjg lebar bru prassan ek..i got assignments to do, lot of homeworks, presentations, revision n so on..n final exam will be in this may!i shud start study, not talking about marriage..lol!

ha,dah2…yg korang ni bace pn wat pe? p study sane…hahahaha:)

Kalau la aku boleh bwt ape je yg aku suke…

Kalau la aku boleh luahkan ape je yg aku nk luahkn kt org yg aku x ske..

Kalau la aku  boleh saketkn hati sape2 je n trus hidup bhgia tnpa serba salah..

Kalau  la aku boleh bwt org fhm prasaan aku…

Kalau  la aku boleh truskn hidup ni dgn pnuh smgt dn tanpe tekanan..

Kalau  la aku boleh diberi peluang untuk brbicare….

Kalau  la aku boleh coolkn hati yg panas skelip mate je…

Kalau la aku boleh bahagiakn sume org….

Kalau la aku di beri peluang untuk buat pilihan…

Kalau la aku boleh tarik balik pilihan salah yg aku pnah buat…

Kalau la aku boleh bwt org x salah faham kt aku…

Kalau la aku boleh untuk x pkirkan sume ni…

Kalau la aku boleh……………………….

~ tp tu sume x boleh..ni sume hanye bisikan syaitan..Please Allah, give me strength 😦

 

 
 
Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: Mukmin yang kuat lebih disukai oleh Allah daripada mukmin yang lemah. Namun pada kedua-duanya ada kebaikan. Berjaga-jagalah terhadap perkara yang boleh mendatangkan kebaikan kepada engkau, pintalah pertolongan daripada Allah. Sekiranya engkau ditimpa sesuatu musibah, maka jangan engkau berkata:  Sekiranya (kalau) aku lakukan begini maka sudah pasti lain yang berlaku. Tetapi katakanlah: Itu merupakan takdir Allah dan Dia melakukan apa yang dikehendaki-Nya, sesungguhnya (kalau) akan membukakan pintu amalan syaitan.

..:: duet oh duet ::..

BENCI! BENCI!

Nape duet aku cpt sgt abes?? Trok btol la, dhla tgh xde duet,sekelip mate je da abes…

Gile shopping btol la! (aku la tu)

Nape la dyorang buat shopping complex!aku trgOda!

Dlm mase stu hari je aku da kayekn dyorang… tp mslhnye aku yg miskin 😦

Adoi la…naseb bdn btol la…

I really hope abg aku x bce blog nih..psl aku da abeskn sume duet yg dye bgi aku minggu lepas…ngee~  :p

p/s~ aku baru pasan beg shopping aku yg isi brg2 shopping tu trtukar ngn kwn aku!ces!!

It’s so bad… I cried in the class today..i don’t know what’s wrong with me..but definitely it’s not because of hanisah (sorry dear  :p)

It just me, the problem in me..i was sad about something.. I was stressed-out about something..and that’s something is so distracting my mind…

Maybe because of my sickness..the pain is like killing me..sumthing wrong with my body..something wrong with my health..i just can’t take it anymore…

Please God, give me strength to move on…

Lots of apologise to all my classmates n mdm Jo too.. really sorry…I’m just not feeling very well..

Fuh2! da b’habuk dh blog nih..da lame gile x update..ngah bzi2 dpt esemen nilah aku gtal nk update..

hmm,yelah..so many things happened in my life…sem yg btol2 bzi! kdg2 mnyampah gak,dhla tgk sume org rjin gile study cam nk pcah pale otak (especially my rumate):p.. aku jela yg dok bmalas2an ats katil brtemankn slimut tebalku tuh…sdapnye..:D

aku rase cam dh adat la,stiap taun yg aku bkal exam,msti health problem aku dtg…rse dh mcm stu kmstian plak..

taun ni pn same,prut ni asyik saket je.nk mkn byk2 mcm dulu pn da x boleh..huuuuu..sedeynye:( doc kate bcoz of pms b4 period,so sumtimes mmg ade certain girls yg ade sypmtoms pms mcm 2..nk xnk kne thn jela… tu psl la byk tdo!(heh,mcm alasan org mls study plak ;p)

my abah slalu pesan~ u must know ur priority bcoz when u know ur aim,u’ll know ur way…

that’s why la kite kne tau ape aim hidup kite nih..my aim is to make my parent happy..so i’ll study hard for them coz i knoe it’ll make them happy.. (ayt ank kesayangan..hehe:)

So just think about yourself, make sure ur aim/goal, plan it and make your life worth for living..:)

..:: The End ::…

Speck aku pecah agi!!!

Aku rase aku bru pas tukar cermin 2-3 bln yg lps..adoi la..dhla mhl..lingkup la aku mcm ni…mmmg tension sgt2 la..tyme tu tgh bwt props kt auditorium,ptg selase..cermin tu snanye mmg da retak sblm ni,tp still bleh gune..so bile aku tlanggar ngn tangan aku sndiri,aku ulang, TANGAN AKU SNDIRIdye pn pcah!

haish~ps pcah tu aku trus je mntak tlg qila raft bwk aku pegi mane2 kdai spek..mmg bengang la,dhla bln ni poket mmg da kering,mlayang lg duet aku…so last2 aku pn decide nk bli contact lens jer..

Start mlm tuh,aku pn start la mulekn idop aku pkai contact lens (first tyme tu..)..muke aku ni dhla kcik,bile x pakai speck rse mcm mken kcik plak..ni lagi satu aku geram bile pkai contact lens..dhla aku ni tkial2 nk dok pkai bnde alah tu,asyik kne bulu mate aku jer..rase cm nk cabut bulu mate ni satu2 pn ade gak. kdg2 aku trpkir,mcmane la kak mas pkai contact lens n pde mse yg same pkai mascara????hahaha…ntah la..satu ari nt aku msti blaja drpd dye..jgn tkejut ekh sume bile satu hari nt korang tengok aku cantek cm kak mas!=p. gram la jgk sbb pasni aku kne start bgn awl..sbb aku pn x psti bpe lame mse yg aku akn amek utk pkai contact lens..kdg2 lame,kdg2 kjp,kdg2 jatuh,kdg2…ntah la..tp nk xnk kne biasekn diri jgk..

 

And here is the biggest secret ever…no one outside ipba knows about my broken speck including my mak, my abah, my syafiq n my sisters..bcoz i’m gonna die if they know about it…mane x nye,aku bru je pas tukar dulu,dhla tyme aku tukar yg sblm ni aku pau duet akk2 aku ngn mak aku…agknye tu psl x thn lame kot..haha…yg pnting,spe2 yg bce blog aku ni,tlg ar jgn btau kt dyorang…n kalo ade sape2 yg ade suggestion or idea utk aku cover speck aku yg pth tyme balek cuti raye nt,silelah btau aku yer..

huh,pnat mmbebel..ni sume gare2 spasang cermin mate yg xbpe lawa tp pnting gile dlm idop aku…:(